Bakla Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bakla Nasıl Yapılır?

Bakla Nasıl Yapılır, bakla yaz aylarının ve özellikle Ege bölgesi mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hem tadı hem de şekli taze fasulyeye benzemektedir. Baklanın yemeği ve salatası yapılabilir.


Bakla İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kilo taze bakla
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Kara biber
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Zeytinyağı
  • Birkaç diş sarımsak
  • Yoğurt

Bakla Nasıl Yapılır?


Yarım kilo baklanın üzerini geçecek kadar su koyun. Bu suyu daha sonra boş bir kaba alın. Suyun içine bir yemek kaşığı tepeleme unu ve yarım limonu sıkıp koyarak çırpın. Yarım kilo baklayı güzelce yıkayın ve baklaları küçük küçük doğrayın. Daha sonra ayrı bir kâsede su ve limonu karıştırın ve doğradığınız baklaları içine atın. Bu yapmamızın nedeni ise baklaların pişerken kararmasını önlemektir. Baklalar limonlu suda beklerken kuru soğan ince ince yemeklik doğranır ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara domates salçası ve pul biber, kara biber, tuz eklenir. Salça da kavrulduktan sonra baklalar limonlu sudan alınarak tencereye atılır. Birkaç dakika baklalar kavrulmuş soğan ve salça ile kavrulur. Önceden hazırlanan unlu ve limon sulu karışım tencereye dökülür. Son olarak bir çay kaşığı şeker konulur ve tencerenin altı kısılır. Yarım saatte kısık ateşte pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yemelisiniz. Bakla yemeğiniz hazır afiyet olsun.

Bakla Nasıl Yapılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bakla Nasıl Yapılır?

Bakla Nasıl Yapılır?

Acı Bakla Türleri ve Özellikleri

Acı Bakla Türleri ve Özellikleri

Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Çeşitleri Nelerdir?

Bakla Çeşitleri Nelerdir?

Tunus Baklası Tarifi ve Malzemeleri

Tunus Baklası Tarifi ve Malzemeleri