Zeytinyağlı Bakla Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı bakla, tat ve lezzet açısından sevilen bir yemektir. Çoğu mutfakta sıkça yapılan bir yemek türüdür ve genellikle bitkisel beslenmeye ağırlık veren aileler tarafından tercih edilmektedir. Zeytinyağlı bakla, sağlık açısından oldukça faydalı bir yemektir. İçeriğinde zengin vitamin değerleri taşımaktadır. Ayrıca, zeytinyağlı bakla, kişinin vücudunda ihtiyaç duyulan protein ve kalsiyumu içermektedir. Bu yemek, kişiyi uzun süre tok tutarak geç acıkmasını sağlamaktadır. Bunun nedeni, zeytinyağlı baklanın içeriğinde bulunan protein ve kalsiyum miktarlarının yüksek olmasıdır. Bakla, oldukça zengin bir bitkisel protein kaynağıdır ve insan vücuduna birçok faydası vardır. Zeytinyağlı bakla yüksek miktarda demir de içermektedir. Kan eksikliği yaşayan insanlarda zeytinyağlı bakla, demir eksikliğini gidermekte ve kişide kan oluşumunu sağlamaktadır.

Zeytinyağlı Bakla İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilogram bakla
  • 1 limonun suyu
  • 3 kuru soğan
  • 1 dal veya 1 diş sarımsak
  • 8 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 5-6 dal dereotu

Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı bakla yaparken öncelikle baklaları yıkayıp ayıklama işlemini yapmalısınız. Baklanın kararmaması için limon suyu ilave edilmiş suda bekletebilirsiniz. Sonrasında soğanları doğrayıp orta boy bir tencerede pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğana, malzeme kısmında ölçüsü belirtilmiş unu ilave edin. 1 veya 2 kere karıştırdıktan sonra baklayı soğan ve un karışımının üzerine ekleyin. Tencerede bakla ve soğanı bir miktar kavurduktan sonra sarımsağı baklaya ilave edebilirsiniz. Bu karışımı kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Toz şeker, tuz, sıcak su ve limon suyunu tenceredeki karışıma ilave edin. Daha sonra baklalar pişinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Önceden doğranmış dereotunu baklanın üzerine dökerek tencerenin kapağını tekrar kapatın ve baklanın ateşini kapatıp soğumaya bırakın. Zeytinyağlı bakla, sarımsaklı yoğurt ile de ikram edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İç Bakla Nasıl Pişirilir?

İç Bakla Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yahudi Baklası Tarifi ve Malzemeleri

Yahudi Baklası Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Bakla Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Bakla Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Tunus Baklası Tarifi ve Malzemeleri

Tunus Baklası Tarifi ve Malzemeleri