Zeytinyağlı Bakla Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zeytinyağlı Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı bakla, Zeytinyağlı bakla tat ve lezzet olarak sevilen bir besindir. Çoğu mutfakta sıkça yapılan bir yemek türüdür. Genellikle bitkisel beslenmeye ağırlık veren aileler tarafından tercih edilmekte olan bir yemek türüdür. Zeytinyağlı bakla sağlık açısından oldukça faydalı bir yemektir. İçeriğinde oldukça zengin vitamin değerleri taşımaktadır. Zeytin yağlı bakla, kişi vücudunda ihtiyaç duyulan protein ve kalsiyum içermektedir. Zeytin yağlı bakla kişiyi uzun bir süre tok tutup geç acıkmasını sağlamaktadır. Bunun nedeni zeytinyağlı baklanın içeriğinde bulunan protein ve kalsiyum miktarlarının yüksek olmasıdır. Bakla oldukça zengin bitkisel protein kaynağıdır ve insan vücuduna birçok faydası vardır. Zeytinyağlı bakla yüksek miktarda demirde içermektedir. Kan eksikliği yaşayan insanlarda zeytin yağlı bakla demir eksikliğini de gidermekte ve kişide kan oluşumunu sağlamaktadır.


Zeytin yağlı bakla için gerekli olan malzemeler

  • 1 kilogram bakla
  • 1 limonun suyu
  • 3 kuru soğan
  • 1 dal veya 1 diş sarımsak
  • 8 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 5-6 dal dereotu

Zeytinyağlı bakla nasıl yapılır?


Zeytinyağlı bakla yaparken öncelikle baklaları yıkayıp ayıklama işlemini yapmalısınız. Baklanın kararmaması için limon suyu ilave edilmiş suda bekletebilirsiniz. Sonrasında soğanları doğrayıp orta boy bir tencerede pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğana malzeme kısmında ölçüsü belirtilmiş unu ilave edin. 1 veya 2 kere karıştırdıktan sonra baklayı soğan ve un karışımının üzerine ekleyin. Tencerede bakla ve soğanı bir miktar kavurduktan sonra sarımsağı baklaya ilave edebilirsiniz. Bu karışımı kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Toz şeker, tuz, sıcak su ve limon suyunu tenceredeki karışıma ilave edin. Daha sonra baklalar pişinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Önceden doğranmış dereotunu baklanın üzerine dökerek tencerenin kapağını tekrar kapatın ve baklanın ateşini kapatıp soğumaya bırakın. Zeytinyağlı bakla sarımsaklı yoğurt ile de ikram edilebilir.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bakla Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Taze Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İç Bakla Nasıl Pişirilir?

İç Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Zınnı Türleri ve Özellikleri

Bakla Zınnı Türleri ve Özellikleri

Bakla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bakla Çeşitleri Nelerdir?

Bakla Çeşitleri Nelerdir?

Bakla İçi Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bakla İçi Yemeği Tarifi ve Malzemeleri