Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Acı Bakla

Acı Bakla

Acı bakla, aynı zamanda ülkemizde yahudi baklası olarak da bilinen bir bitkidir. Genellikle faydaları amacıyla kullanılan bu mükemmel bitki, fiziki olarak yaklaşık 120 cm'ye kadar uzanan bir bitkidir. Normal koşullarda yemeklerde kullanılmayan bu bitki sadece faydalarından yararlanmak için kullanılmaktadır. Bu bitkinin salkım halinde açan çiçekleri bulunmaktadır. Bir otsu bitki türü olan acı bakla ülkemizde de yetişmektedir. Ülkemizde yaygın bir şekilde yetişen acı bakla, özellikle Akdeniz Bölgesi'nde görülmektedir. Burada havanın son derece nemli olması nedeniyle acı bakla son derece etkili olarak yetişmektedir. İnsan vücudunda en önemli özelliği kanı temizleyici etkisi olması nedeniyle birçok kişi acı bakla bitkisini kullanarak ciddi bir şekilde fayda sağlamaktadır. Acı badem bitkisinin en büyük özelliği birçok alanda çok hızlı bir şekilde bulunduğu alana yayılarak yetişir. Bu nedenle acı bakla bitkisinin yetişmesi son derece kolay bir şekilde yetişmektedir. Bu bitkinin sadece kendisi değil, aynı zamanda tohumları da çok önemli faydalara neden olmaktadır. Bu nedenle hem acı bakla hem de acı bakla tohumu, günümüzde yaygın olarak kullanılır. Bu bitkinin tohumlarına ve kurutulmuş şekline birçok aktardan ulaşabilirsiniz. Maddi olarak değişik fiyatlarda bulabileceğiniz bu bitkinin elinizden geldikçe en doğalını bulmaya çalışın. Acı bakla bitkisinin bir diğer özelliği de açtığı çiçekler nedeniyle süs ağacı olarak da kullanılmasıdır. Bu bitkinin görüntüsünün çok güzel olması nedeniyle insanlar bu bitkiyi saksılarda yetiştirmektedir. Sizlerde acı bakla bitkisini saksıda yetiştirerek evinizin herhangi bir yerine koyabilirsiniz.

Acı bakla bitkisinin faydaları nelerdir?

  • Acı bakla bitkisinin en önemli etkilerinden biri insan vücudunda direncin artmasını sağlayan bir özelliğinin olmasıdır. Bu etki direk olarak acı bakla bitkisinin içerisinde bulunan karbonhidrattır. Karbonhidrat, insanları günlük hayatta hem tok tutacak hem de daha dirençli tutarak hastalıklardan daha rahat bir korunma sağlayacaktır.
  • Acı bakla bitkisi, şeker hastalarında da çok olumlu sonuçlara neden olmaktadır. Bu bitki, insan vücudunda bulunan glikoz oranının dengelenmesini sağlayarak birçok problemin ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Bu nedenle şeker hastalarının kesinlikle kullanması gereken bir bitkidir.
  • Tıbbi olarak net tedavileri olmayan ve bu nedenle insanların daha çok bitkisel tedavilere başvurmalarına neden olan romatizma ağrıları için acı bakla kullanabilirsiniz. Acı bakla, romatizma ve siyatik ağrıların iyileşmesi için etkin bir şekilde kullanılabilmektedir.
  • Acı bakla bitkisinin tohumları ezilerek toz haline getirilmesi durumunda bu şekilde tüketilirse cilt yaraları üzerinde ve vücuttaki zararlı haşere ısırıkları üzerinde önemli etkilere neden olur. Bunun için vücudun korunması için bu mükemmel bitkinin kullanımı yaygınlaşmalıdır.
  • Böbrek sağlığı üzerinde acı bakla bitkisi çok önemli etkiler yapmaktadır. Acı bakla, özellikle böbrek taşı, böbrek iltihabı, idrar yolu enfeksiyonları gibi durumlar için yaygın olarak kullanılabilmektedir. Bu gibi durumlarda hızlı etki göstererek, etkilerini sizlere hissettirecektir.
Acı bakla bitkisinin tohumları çok faydalı olduğu için birçok kişi yapraklarını ve dallarını kullanmazlar. Hatta birçok uzmanda bu bitkinin sadece tohumlarının kullanılmasını önermektedir. Birçok araştırmaya göre acı bakla bitkisinin sadece tohumlarının kullanılması gerekmektedir. Acı bakla, çocuklarda çok ciddi yan etkilere neden olabileceği için sağlık amacıyla bile olsa kesinlikle kullanılmamaktadır. Çocuklarda bünyenin zayıf olması nedeniyle acı bakla bitkisi kesinlikle kullanılmamalıdır. Bunun yanı sıra son olarak belirtmek gerekirse acı bakla bitkisini kullanmaması gereken kişiler hamile olan kişilerdir. Hamilelerde ciddi yan etkiler yaparak hem bebek için hem de anne adayı için çok ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Bunun için kesinlikle Uzman bir doktorla görüşmeniz gerekir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 00:25:36
Acı Bakla ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Acı Bakla Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Acı Bakla"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kuru Bakla Yemeği
Kuru Bakla Yemeği
Kuru bakla yemeği; Bakla zeytinyağlısı etlisi mezesi çorbası yapılan oldukça lezzetli ve vitaminli bir besindir. Tazesi oldukça fazla tüketilen baklanın kurusu da en az tazesi kadar tüketilmelidir. Bakla sağlıklı beslenmek ve kilo vermek isteyenler i...
Kuru Bakla
Kuru Bakla
Kuru bakla: Kuru bakla baklagiller ailesinden gelen kazık köklü bir bitkidir. Kuru bakla baklagiller familyasına adını veren, gıda ve yem bitkisi olarak tarımı yapılan tek yıllık bitkidir. Kuru bakla Akdeniz ve Türkiye'nin de içinde yer aldığı güneyb...
Bakla Çeşitleri
Bakla Çeşitleri
Bakla Çeşitleri; Baklanın yetmişe yakın çeşidi bilinmektedir. Bakla çeşitleri genelde çok kireçli ve killi toprakları sevmektedir. Bakla çesitlerinin boyları kırk santimetreden seksen santimetreye kadar uzayabilmektedir. Bakla çeşitleri genelde koyu ...
Yahudi Baklası
Yahudi Baklası
Yahudi baklası, acı bakla, termiye, danik, kurt baklası gibi farklı isimlerde bilinen yahudi baklası; 3000 yıldan fazla zamandır yarımı yapılan ve dünya üzerinde 30'u aşkın çeşidi bulunduğu bilinen bir bitkidir. "Lipunus varius" ülkemizde en çok üret...
Bakla Zınnı
Bakla Zınnı
Bakla zınnı; Kın kanatlılar ailesinde yer alan, bilimsel adı Tropinota nirta olan bir böcek türüdür. Genellikle erginleri armut, erik, kiraz, şeftali, kayısı, asma, süs bitkileri ve çiçek açan bazı sebzelerin çiçekleriyle beslenir. Bakla zınnı bitkil...
İç Bakla Nasıl Pişirilir
İç Bakla Nasıl Pişirilir
İç bakla nasıl pişirilir; Türk mutfağı yemek çeşitleri yönünden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Et yemekleri, bakliyat yemekleri, sebze yemekleri, hamur işleri derken birçok çeşitten oluşmaktadır. Türk mutfağı da kendi içerisinde yöreye göre far...
Bakla Fava
Bakla Fava
Bakla Fava, genel olarak ege bölgemize ve Yunan mutfağına özgü olan güzel bir yemek yanı mezesidir. Genellikle Rum meyhanelerinde meze rakı yanında meze olarak tüketilen ve Rumların gözdesi olan bir meze çeşididir. Ege Rum meyhanelerinde balık restor...
Bakla İçi Yemeği
Bakla İçi Yemeği
Bakla İçi Yemeği, bakla içi ile pişirildiği gibi tek olarak içi olarak da pişilir. Bu yemek de aslında bakla yemeğinin değişik bir versiyonudur. Herkesin bilmediği bir yemek türü olsa da bakla içi yemeği çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir.Bakla İç...
Bakla
Bakla
Bakla, Baklagiller familyasına adını veren bakla hem gıda olarak hem de yem bitkisi olarak tarımı yapılan tek yıllık bir bitki türüdür. Bakla bu familya da fasulye, bezelye, börülce, nohut ve mercimek gibi protein bakımından zengin olan bir bitki tür...
Bakla Nasıl Yapılır
Bakla Nasıl Yapılır
Bakla Nasıl Yapılır, bakla yaz aylarının ve özellikle Ege bölgesi mutfağının vazgeçilmez yemeklerindendir. Hem tadı hem de şekli taze fasulyeye benzemektedir. Baklanın yemeği ve salatası yapılabilir.Bakla İçin Gerekli MalzemeleriYarım kilo taze bakla...
Tunus Baklası
Tunus Baklası
Tunus baklası, Doğanın kadınlara şifa olarak gönderdiği bir bitki olan Tunus baklası özellikle kadınlarda görülen göğüslerin sarkmaları durumunda kullanılır. Göğüs dolgunluğu ve dikliği yaş ilerlediğinde, çalışma hayatı zorluğunda, bebek emzirme sonu...
Zeytinyağlı İç Bakla
Zeytinyağlı İç Bakla
Zeytinyağlı iç bakla; Zeytinyağlı yiyecekler genel olarak Akdeniz ve Ege bölgelerinde fazlasıyla tüketilmektedir. Ancak son yıllarda Sağlıklı beslenmek adına her bölgede ve herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Üstelik zeytinyağlı yemekleri is...

 

Kuru Bakla Yemeği
Kuru Bakla
Bakla Çeşitleri
Yahudi Baklası
Bakla Zınnı
İç Bakla Nasıl Pişirilir
Bakla Fava
Bakla İçi Yemeği
Bakla
Bakla Nasıl Yapılır
Tunus Baklası
Zeytinyağlı İç Bakla
Bakla Zincir
Acı Bakla
Taze Bakla
Bakla Çorbası
Bakla Yemeği
Bakla Ezmesi
Zeytinyağlı Bakla
Popüler İçerik
Bakla Zincir
Bakla Zincir
Bakla zincir, Şekil bağımlılığı olan hız-moment dönüşüm mekanizmalarında transmisyon zincirler kullanılır. Standart olarak çok çeşitli türleri vardır....
Taze Bakla
Taze Bakla
Taze bakla, kış aylarının vaz geçilmez sebze yemeklerinden olan taze bakla sağlık açısından son derece faydalıdır. Taze bakla Akdeniz ve Ege Bölgesi i...
Bakla Çorbası
Bakla Çorbası
Bakla çorbası; Birçoğumuzun severek tükettiği fakat bir çoğumuzun da daha önce hiç tatmadığı bir lezzet olabilir bakla çorbası. Hazırlanışı oldukça ko...
Bakla Yemeği
Bakla Yemeği
Bakla yemeği, çoğunlukla ege bölgesinde sık yapılan bakla yemeği yöresel bir yemek olmamakla birlikte her bölge de farklı malzemeler ile yapılmaktad...
Bakla Ezmesi
Bakla Ezmesi
Bakla ezmesi: Hatay iline ait bir lezzettir. Hatay'ın yöresel lezzeti olan bakla ezmesi ülkemizce sevilen bir tat haline gelmiştir ve adını hemen heme...
Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı bakla, Zeytinyağlı bakla tat ve lezzet olarak sevilen bir besindir. Çoğu mutfakta sıkça yapılan bir yemek türüdür. Genellikle bitkisel bes...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kuru Bakla Yemeği
Kuru Bakla
Bakla Çeşitleri
Yahudi Baklası
Bakla Zınnı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024